Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch

The cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch - Specially In summertime, which means it’s time to enjoy all of the delicious fruits and vegetables that are in season! These easy, beautiful, yummy cucumber party sandwiches are perfect for brunches, tea parties, or spring and summer lunches- they’re incredibly refreshing and so tasty ! 

They can be prepared ahead of time and assembled just before serving. This is an easy appetizer to prepare the day before, except for the assembly. This traditional Cucumber Sandwiches were thin slices of cucumber sandwiched between two thin slices of lightly buttered white bread.

 This Cucumber Sandwiches start with good white bread that has been slathered in seasoned cream cheese with loads of crisp cucumbers in between. The Cucumber Sandwiches originated in Europe as a way to serve something in the late afternoon to stave off hunger before late dinners.


Today, I’m going to share a recipe for a special summer sandwich: cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch. This easy-to-make sandwich is perfect for picnics, potlucks, or a quick lunch at home.

Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch


A Simple Note About Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch -


Prep Time:             Total Time:        Servings:            Yield:

10 mins                       20 mins                   15                           30 canapés



Let's know about - 

What Ingredients used in Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch !

  • Package whipped cream cheese with chives- 1 (8 ounce)
  • Sour cream- ½ cup
  • Mayonnaise- ½ cup
  • Package ranch dressing mix (such as Hidden Valley Ranch®)- 1 (1 ounce)
  • Dried dill weed- 1 ½ teaspoon
  • Loaf thinly sliced white bread- 1 (1 pound)
  • Thinly sliced- 1 cucumber
  • Snipped fresh dill leaves, or as needed- ¼ cup

Directions for making Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch | Process of making Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch -


Step- 1

At first, take a bowl and mix cream cheese, sour cream, mayonnaise, ranch dressing mix, and dried dill well until creamy and smooth.



Step- 2

Cut crusts from bread slices, then cut sliced bread into attractive and decorative shapes (such as rounds or flowers or whatever you needed) with cookie cutters.



Step- 3

With help of a knife Spread cream cheese mixture each bread and top with a cucumber slice. 



Step- 4

Add a fresh piece of dill leaves for garnish on top of each canapé .



Step- 5

Repeat until all sandwiches have been made. Now your Cucumber sandwich is ready to serve. Now enjoy it with your family, friends or partner.


Cucumber sandwich recipe


Nutrition Facts of Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch (per serving)

Calories

Fat

Carbs

Protein

205

13 g

18

4






[ Notes : The nutrition information presented on this site should be considered an estimate as the calculations will change based on the exact products you use in your own kitchen.]


Conclusion

This cucumber sandwich recipe is light, refreshing, and perfect for summer season. Are you The best part of it ? It's made with Hidden Valley Ranch, so you know it'll be full of flavor. Try this recipe at your kitchen and give us the feedback through your comments.


F.A.Q for Cucumber sandwich recipe with hidden valley ranch-


1. Is ranch good on cucumbers?

Ans : Cucumbers and ranch dressing are a favorite snack around our house that even the grandkids will devour because they go so well together.


2. How do you keep cucumber sandwiches from getting soggy?

Ans : How do you keep cucumber sandwiches from getting soggy? After slicing, lay the cucumber slices onto paper kitchen towel. Sprinkle with salt, and leave for a few minutes. The salt will draw out excess water and you can dab it away with paper towels.


3. What are cucumber sandwiches made of?

Ans : The traditional cucumber sandwich is a crust less tea sandwich (or finger sandwich) composed of thin slices of cucumber situated between two thin slices of lightly buttered white bread.


4. How long can you keep cucumber sandwiches?

Ans :

4 days

Leftovers and storage

Cucumber finger sandwiches do not keep very long. Wrap leftovers tightly in plastic wrap and store in an airtight container in the fridge for no more than a day. If you have leftovers of the herby labneh spread, this can be kept in an airtight jar or container for up to 4 days in the refrigerator.


5. Can I Pre make cucumber sandwiches?

Ans : This cucumber sandwich recipe can be made up to 24 hours in advance. If you make sure the bread is covered with the dill cream cheese spread, they will not get soggy. Once made and sliced, place in a container and seal well. Store in the refrigerator.


6. Will cucumber sandwiches go soggy?

Ans :  Cucumber consists of water mainly so when sliced it will release its juices. This means that it can make your sandwich soggy, that is why they are best enjoyed right away. You CAN make them a few hours ahead though.


7. What goes well with cucumber?

Ans : Almonds, basil, chervil, coriander, cumin, dill, macadamia, mint, oregano, paprika, parsley, pine nuts, pistachio, sage, tarragon, thyme. Beef, capers, chicken, crab, cream cheese, duck, feta, freekeh, goat cheese, olives, pork, quinoa, salami, salmon, sesame, turkey, za'atar.


8. Do cucumber sandwiches keep overnight?

Ans : Do not make them ahead of time. The longer these sandwiches sit, the cucumbers will release moisture causing the sandwiches to get soggy. However, you can prepare the cream cheese spread up to 2 days in advance and keep it tightly covered in the refrigerator (then soften it before spreading on the bread).




No comments

Powered by Blogger.